Gino Van Acker nam in 2002 het fruitteeltbedrijf De Reyngaard over van zijn vader. Bij De Reyngaard zijn ze gespecialiseerd in het telen en sorteren van appelen en peren.

O.a. de rassen Jonagold, Maribel, Boscoop, Conférence en Doyenné behoren tot het assortiment.

In 2007 besloot Gino om over te stappen op biologische teelt. Dit bracht de nodige uitdagingen met zich mee. De Reyngaard boorde andere afzetmarkten aan en zet nu volop in op export  naar supermarkten in België, Duitsland en Scandinavië. 

Zo vroeg ook het verpakken van de producten een nieuwe aanpak. De biologische markt is een dynamische markt. Voordien werden de appelen en peren in kisten van 300KG verkocht. Omdat de afzet van de biomarkt veel beperkter is dan de reguliere markt kwam de vraag naar kleinere verpakkingen. De nood aan een flowpack machine drong zich op.

In 2011 koos Gino voor een snelle horizontale flowpackmachine. Dit werkte goed maar hij miste flexibiliteit. Op een beurs zag hij de UNIQUE flowpacker en ondanks dat het een semi-automatische machine is (en dus trager), was Gino gecharmeerd door het multi-inzetbare karakter van de Unique.

In 2022 hakte Gino de knoop door en besliste om te investeren in de Unique machine.

Dankzij de Unique kan De Reyngaard nu appelen en peren in schaaltjes verpakken evenals losse producten in een flowpack-zak. Zelfs spitskolen en zoete aardappelen werden al op de Unique verpakt.

“De Unique is misschien wel trager dan een traditionele horizontale machine maar je kan veel meer verschillende producten verpakken én op verschillende manieren. Dit maakt de machine multifunctioneel, ideaal voor een bedrijf als het onze. Wij zijn blij dat we gekozen hebben voor de Unique.” besluit Gino Van Acker.