Carglass (onderdeel van de Belron Group) is bij het grote publiek gekend voor het vervangen van autoruiten. In Bilzen staat het European Distribution Center.

Nicky Merlo, Shift Supervisor, gaf ons een rondleiding en vertelde  hoe ze bij CARGLASS gebruik maken van de Leonardo, robot palletwikkelaar.

Jullie beschikken hier over een indrukwekkend grote site. Welke activiteiten gebeuren hier in Bilzen?

N.M.: “De site in Bilzen is het Europese distributiecentrum van Belron en verantwoordelijk voor de uitlevering van alle autoruiten & toebehoren naar de Direct Customers binnen Europa / Nordics en ook gedeeltelijk naar de Indirect Customers Rest of the World. Wij versturen zo’n 41.000 ruiten per week. In het magazijn werken meer dan 250 mensen. En er zijn nog uitbreidingsplannen.”

Hoe zetten jullie de LEONARDO in?

N.M.: “We wikkelen ongeveer 50 palletten per dag. Voordien deden we dat nog manueel. We moesten dus wel een oplossing zoeken om dit op een andere manier te doen.”

Jullie zijn bij ons terecht gekomen via de beurs Empack.

Waarom hebben jullie voor de Leonardo gekozen?

N.M.: “De LEONARDO robot is zeer compact en eenvoudig in gebruik. Dit laat ons ook toe om het toestel te gebruiken op een beperkte ruimte wat voor ons essentieel was. Het toestel is ook makkelijk te verplaatsen wat maakt dat we het op verschillende zones kunnen inzetten.”

Wat zijn de voordelen van de Leonardo voor jullie toepassing?

N.M.: “We verliezen misschien beperkt in snelheid maar we winnen enorm naar ergonomie en gezondheid voor onze medewerkers en vanuit deze centrale gedachte proberen we altijd te zoeken naar innovatieve oplossingen en hulpmiddelen.”

Zijn jullie tevreden over de samenwerking met Best-Matic?

N.M.: “Zeer tevreden. Tijdens het keuzeproces was er de mogelijkheid om bij een andere onderneming op de vloer het toestel in actie te zien. Dit maakt dat er vertrouwen is in de toepassing en ook dat andere afnemers er graag mee willen uitpakken. Het contact met de sales verantwoordelijke verloopt ook altijd gemoedelijk en bij problemen wordt er snel en gezamenlijk naar een oplossing gezocht.”

 

Meer weten over de robot LEONARDO (palletwikkelaar) : Klik hier

 
 
 
 
 
Best-Matic x Carglass