DUPLAST  levert voedselverpakkingen aan horecagroothandels en drankenhandels. Dit vraagt een strakke organisatie en een goede service.

Om deze service nog te verbeteren ging Duplast op zoek naar en een L-sealer krimpfilmmachine en een palletwikkelaar.

Eddy Paulussen, zaakvoerder, vertelt:

“Wij staan gekend voor onze goede service en kwalitatieve producten. Al onze producten worden in Europa gemaakt. Zo houden we controle op de kwaliteit en de duurzaamheid. Op vraag van enkele van onze retailklanten moesten we een oplossing zoeken om de bulkverpakkingen om te pakken naar een kleinere verpakking. Zo wilden ze het in het winkelrek presenteren. Op een beurs zag ik de ESPERT machine van Italdibipack en zo ging de bal aan het rollen.”

Magazijniers Robby en Jan vertellen ons hoe ze nu te werk gaan.

Robby: “In het begin verpakten we dit met de hand in een zak. Maar dat ging traag en presentabel  was het ook niet. Bovendien nam dat te veel plek in in de doos. Nu, met de Espert, werken we semi-automatisch. De productiviteit is verhoogd en de film krimpt mooi rond het product.”

Jan: “In het begin verpakten we 1 à 2x/week maar ondertussen is dat bijna dagelijks. We versturen dus ook meer palletten. En die wikkelden we nog met de hand.”

Eddy Paulussen moest dus ook een meer ergonomische manier vinden om de 15 à 20 palletten per dag te wikkelen.

“De robot palletwikkelaar LEONARDO is erg handig in gebruik. Er zit pre-stretch op wat ons film bespaart. Sommige palletten hebben een lichte lading en de LEONARDO slaagt erin om ook deze moeilijkere toepassing vlot te wikkelen. De robot heeft een kleine draaicirkel en we kunnen hem eender waar in het magazijn inzetten. Na gebruik rijden we de LEONARDO op zijn vaste plaats.”

Tot slot zegt Eddy: “We zijn tevreden over de samenwerking met Best-Matic. Als er een vraag is of een probleem moeten we maar gewoon bellen en het wordt opgelost. Het gaat bij een aankoop niet altijd alleen over de prijs. Service en de menselijke relaties zijn minstens even belangrijk want dat is wat telt na de aankoop.”

Meer weten over de robot LEONARDO (palletwikkelaar) : Klik hier

Best-Matic x Carglass