Enkele jaren geleden gooiden Nicoline Buyck en Gilles Rooze hun professionele roer volledig om en startten ze met “Renée” als distributeur van chocolade, confiserie en tal van andere delicatessen. Vervolgens namen ze in 2019 Delidaele over, producent van tapas.

We spraken met Nicoline over de evolutie binnen het bedrijf en hun zoektocht naar de juiste verpakkingsoplossing.

NB: Na het opstarten van Renée namen we in 2019 Delidaele over. Delidaele is producent van olijven, noten en vruchtenmengelingen. Het cliënteel bestaat voornamelijk uit delicatessenzaken, slagers, bakkers, kruideniers en kleine supermarkten. Alles werd in bulk verpakt maar de klanten vroegen steeds meer naar consumentenverpakkingen.

BM: Hoe hebben jullie de overgang naar consumentenverpakkingen aangepakt?

NB: We hebben eerst de potjes gekozen. Daarbij viel ons oog op een mooi vierkant potje. Ideaal voor het verpakken van tapas. De volgende stap was de zoektocht naar de juiste verpakkingsmachine want er moest uiteraard geseald worden. Die seal zorgt voor een goede bewaring en een veilig transport.  Zo kwamen we bij Best-Matic terecht. We hadden al enkele machines gezien maar alles was standaard. We zochten een kleinere machine, semi-automatisch én met een mal op maat van onze potjes. Het model TKM 500 Compact van Pona Pack bood de juiste oplossing: een semi-automatisch tafelmodel waarmee we 6 potjes in 1x kunnen sealen. De bediening van de Pona Pack gaat vlot. Het is een echte “dummyproof” traysealingmachine.

BM: Hoe ziet de toekomst er uit voor Delidaele?

NB: Heel goed. We hebben in augustus ’22 nog een ander bedrijf overgenomen. Rascal is producent van een gamma chilisauzen, gepekelde groenten en salsa. Dat maakt dat we onze logistieke flow moeten optimaliseren. Daar zijn we nu mee bezig. Ons team is op korte termijn uitgebreid en dat geeft Gilles en mezelf de kans om terug zelf de klanten te gaan bezoeken. Wij zien de toekomst met vertrouwen tegemoet!