Sinds 27 jaar kan je voor al jouw B2B drukwerk terecht bij drukkerij VCP Graphics in de Brugse industriezone Blauwe Toren.

Recent besloot zaakvoerder Paul Vandewalle om zijn 2 mobiele palletwikkelaars te vervangen door de ECOSPIR TS EV, een vaste volautomatische palletwikkelaar met speciale uitsparing voor Europaletten.

Operator Samira Braems is erg blij met de overstap : “Dankzij het open laadplatform kan ik de paletten in een handomdraai op de palletwikkelaar rijden. Ik selecteer het gewenste programma en de ECOSPIR doet zijn werk. Ik kan ondertussen verder werken.”

Zaakvoerder Paul Vandewalle vult aan: “Het probleem was altijd de oprijplaat. Er zijn geen vloeraanpassingen nodig met deze ECOSPIR. Wij gebruiken altijd europaletten. Deze machine is dus op ons lijf geschreven. We waren eerst wat aarzelend omdat we dachten dat een vaste palletwikkelaar meer plaats zou innemen maar dat is helemaal niet het geval. De afmetingen zijn compact. Je ziet hem amper staan ?.”

Ook over het gebruiksgemak is Paul lovend: “We verpakken 10 tot 15 paletten drukwerk per dag. Het moet dus vooruit gaan. Dankzij het geheugen kunnen we elk programma opslaan. Onze operatoren rijden de pallet in de uitsparing van de ECOSPIR en drukken op de knop. Daarna kunnen ze verder doen met wat ze bezig waren. We hebben er geen omkijken naar. Deze palletwikkelaar is een schot in de roos.”

Over de samenwerking met Best-Matic wil Paul nog het volgende kwijt: “Wij werken graag met vaste leveranciers. Ik ben dan ook kieskeurig in de keuze van onze partners. We werken al jaren met Best-Matic. Als ik een machine nodig heb, bel ik naar Luc Bogaerts en ik weet dat hij mij gaat helpen. Ik kan erop vertrouwen dat hij voor mij de juiste oplossing vindt. Maar dat is niet de enige reden. Best-Matic heeft gewoon een héél goede technische dienst. En dat is goud waard!”

 

Werking

 

Hoe de palletontwikkelaar voor europaletten functioneert zie je in het bijgevoegde filmpje.

Wil jij meer weten over de ECOSPIR TS EV? Neem hier dan een kijkje

Zoekt u een meer mobiele oplossing? Dan is onze robot Leonardo misschien iets voor u: robot Leonardo.

Wil je meer informatie over de palletontwikkelaar of heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op en wij helpen je graag verder.