Slagerij Buermans investeert in een banderolleermachine van Sunpack om eigen producten visueel in de kijker te plaatsen.

Robin Buermans en zijn ouders openden in 2010 een nieuwe slagerij in hartje Herselt. Echtgenote Anke werkte destijds als jobstudent in de ouderlijke slagerij te Berchem en leerde Robin kennen toen hij nog school liep. Vandaag baten zij als koppel deze moderne beenhouwerij uit.

In 2024 werd de winkel volledig vernieuwd. Het resultaat mag er zijn: een aantrekkelijke winkel met een sterke focus op het slagersambacht. Wanneer je als klant de winkel binnenkomt, loop je eerst langs een zelfbedieningstoog met een grote keuze aan voorverpakte producten zoals bereide gerechten, soepen, salades en desserts.

Anke: “We hebben onze winkel aangepast aan de nieuwe behoeften van de klant. Mensen kopen tegenwoordig anders dan vroeger. Wanneer je als koppel beiden werkt, is er vaak geen tijd meer om te koken. Hier spelen wij op in met een assortiment aan maaltijden die we hier zelf bereiden. Dit concept heeft veel succes.”

Om de eigen bereidingen in de kijker te plaatsen investeerden Anke en Robin in een banderolleermachine. Met het tafelmodel WK02-30 van Sunpack wordt er een bedrukte papieren band rondom de maaltijden aangebracht, met daarop de tekst “Uit eigen atelier“.

Robin: “We zagen in de AD Delhaize in Heultje dat zij hun bereide schotels banderolleren met een bedrukte papieren band. We vroegen aan de uitbater welke machine hij hiervoor gebruikte en zo kwamen we bij Best-Matic terecht.”

Anke: “Vroeger plakten we een sticker op onze producten, maar die zat elke keer op een andere plaats. Met de banderolleermachine zit de papieren band telkens op dezelfde plek en dat geeft een mooi visueel effect en uniformiteit in de toog. De WK02-30 werkt makkelijk en snel. Iedereen kan ermee werken.”

Robin voegt daar nog aan toe: “Bovendien houdt de papieren band ook de verpakking bijeen bij producten die in een schaal met apart deksel worden verpakt. Dat is praktisch.”

Robin en Anke zijn zeer tevreden over de banderolleermachine en dit vertelden ze aan Robin’s broer, die ook een slagerij heeft in Berchem. Met als resultaat dat er nu ook bij Kristof Buermans wordt verpakt met de WK02-30 van Sunpack. We kunnen ons geen mooiere referentie wensen!